Plats:

Åby, Norrköping

Beställare:

Norrköpings kommun

Genomförande:

2011-2014

BTA:

ca 4200 kvm


I Åby norr Norrköping ska Norrköpings Kommun uppföra en ny idrottshall. Hallen kommer under dagtid att husera skolidrott för intilliggande Hultdalsskolan och den nya Åbymoskolan. Under kvällstid kommer den att nyttjas av bl.a. den lokala handbolls- och innebandyklubben. Vid matchtillfällen rymmer hallen i ett första skede 500 åskådare som det i framtiden finns möjlighet att utöka till 1000 st.

Hallen innehåller förutom en möjlig idrottsyta på 45x30 meter bl.a. tio omklädningsrum i varierande storlekar, kiosk/servering, klubbkansli med konferensrum, gym, generösa förrådsytor och en ut-/inskjutbar teleskopläktare.

Tomten för sporthallen är sluttande och tack vare att byggnaden utförs som sutteräng kan sporthallen nås med entréer från båda nivåerna, mot skolgården såväl som från parkeringsplatsen.

På sporthallens tak har en stor solcellsanläggning installerats som beräknas producera drygt 130 000 kWh el per år. Detta är den först anläggningen som kommunen byggt och skall förutom sporthallen förse intilliggande Hultdalsskolan med el.

Hallen invigdes hösten 2014.