Plats:

Ljura, Norrköping

Beställare:

Norrköpings kommun

Genomförande:

2010-2012

BTA:

768 kvm


Norrköpings modernaste gruppbostad på Ljuragatan 12 har nu invigts! Gruppboendet inrymmer 10 lägenheter med två rum och kök på drygt 50 kvm fördelade på två våningsplan.
I boendet finns även en assistanslägenhet utformad för behov av extra stöd. Varje våningsplan rymmer gemensamhetsutrymmen där de boende kan samlas för gemensamma måltider eller bara för att mysa framför den öppna spisen. Här finns även en gemensam SPA-del med bad och bastu. Huset är modernt utformat för att passa de boende som är mellan 20 - 25 år och som har mindre funktionsnedsättningar med viss autism.

Inredningen som även är utförd av GKAK är vald med omsorg och anpassad för de boende men med ett modernt uttryck. Gruppboendet på Ljuragatan är byggt i ett bra läge med gångavstånd till centrum . Huset är Norrköpings Kommuns första passivhus och är mycket energisnålt och utformad med miljövänliga material.