GKAK vinner Årets stadsbyggnadsprojekt 2018 i Täby

2018-07-03T12:32:03+00:00

Utmärkelsen Årets stadsbyggnadsprojekt 2018 går till Esplanad, en modern mötesplats för unga mellan 16 och 21 år. Esplanad färdigställdes 2017 och arkitekten är Britt Andersson från Arkitektgruppen GKAK.

– Det är viktigt att arkitekturen håller hög kvalitet både i nya och befintliga stadsdelar i Täby. Tack till de 600 invånare som röstat på sin favorit via kommunens webbplats. Vi är mycket glada över engagemanget. Tack även till alla som nominerat förslag, säger Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden samt namn- och skönhetsrådet.

Utmärkelsen delades ut vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 19 juni.

Motivering till Årets stadsbyggnadsprojekt 2018

Esplanad har inretts för att bli ett öppet vardagsrum för ungdomar. Ombyggnaden har gett ljusa tillgängliga lokaler som inretts med en avspänd elegans. Här kan du som ung träffa dina vänner och delta i ett brett utbud av aktiviteter från dans, teater, och musik- och filmproduktion till workshops och föreläsningar. En mötesplats som skapar gemenskap och glädje oavsett intresse, kön och etnicitet.

Läs mer om mötesplatsen Esplanad.

Om utmärkelsen Årets stadsbyggnadsprojekt

Sedan 2011 delar Täby kommun ut utmärkelse till en plats eller ett objekt som utmärkt sig och som färdigställts under de senaste tre åren. Invånare i kommunen får nominera en plats eller objekt som de tycker ska tilldelas utmärkelsen Årets stadsbyggnadsprojekt. Nomineringarna presenteras för namn- och skönhetsrådet som väljer vilka objekt som går vidare till en röstningsomgång. Invånare kan sedan rösta på sin favorit på kommunens webbplats. Vinnaren presenteras vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde i juni.

Pressmeddelande och bild från Täby Kommuns hemsida.