Ny medarbetare – Välkommen Sanne!

2020-07-15T14:20:07+00:00

Vi vill välkomna Sanne Heer till oss på Arkitektgruppen GKAK! Hon är landskapsarkitekt och kommer vara placerad i Halmstad men även utgå från kontoret Norrköping! Vi passade på att ställa några frågor till henne:

Vilken roll kommer du ha på Arkitektgruppen GKAK?
Jag är landskapsarkitekt och kommer att jobba med den utvändiga miljön hos GKAK.

Vilken bakgrund har du?
Den är ganska blandad. Jag påbörjade min yrkesbana med BA från Edinburgh College of Art och sedan MA i Landskapsarkitektur från SLU Alnarp. Det följdes av praktik i Zürich, varefter jag fick jobb på ett landskapsarkitektkontor i Bern. Där jobbade jag främst med gestaltning och tävlingar av allt från bostadsområden till lekmiljöer, kyrkogårdar, stationsområden, stadsmiljöer och privata trädgårdar. Nu senast kommer jag från AFRY där jag suttit med i olika urbana projekt men även gjort mycket markprojektering.

Vad intresserar dig mest inom landskapsarkitektur just nu?
För mig har det alltid varit spännande att se hur naturen påverkar hur vi upplever vår omgivning. Allt från lek till värme, vindar.  Just nu tycker jag det är än viktigare när det blir mer extremväder. Hur ska man bygga för att kyla ner städerna när det är varmt? Vilka material? Men även hur man ska kunna skapa mer kontakt med naturen och göra den tillgänglig för fler…

Vad dansar du helst till?
Live Ceilidh-band som spelar glada jigs eller reels. Sätt på det och jag kommer vilja upp och hoppa!

Samlar du på något?
Ja, jag samlar på namn. De fascinerar mig. Tidigare samlade jag även på clowner/Harlekins. Nästan ingen ville sova över i mitt rum när jag växte upp.

Vi är glada att du förstärker vårt team på Arkitektgruppen GKAK!