Nyckelpigans förskola

2019-04-30T09:13:55+00:00

Nyckelpigans förskola

Inredning

Nyckelpigans förskola inryms i nya lokaler bestående av fyra avdelningar fördelat på två våningsplan i bostadsområdet Hageby.

  • Plats Hageby, Norrköping
  • Beställare Norrköpings kommun
  • Genomförande 2015
  • BTA ca 1300 kvm

Konceptet för Typförskolan har arbetats fram av Arkitektgruppen GKAK på initiativ av Lokalförsörjningen under åren 2008-2009 med utgångspunkten att skapa en förskola för framtiden med god flexibilitet för den dagliga pedagogiska verksamheten. Huset präglas av god miljö där uppehållsytorna är anpassade till åldersspecifika behov och har en välkomnande atmosfär. Kulörer och material återkommer som en sammanhållen funktionell och rogivande bakgrund. Stora fönster erbjuder god kontakt mellan ute och inne.

Runt en centralt placerad ateljé breder sovrum, allrum och lekrum ut sig, ytor som uppmuntrar kreativt skapande och pedagogisk utveckling exempelvis genom bygg och roll lek.

Inredningen som här anses vara den tredje pedagogen stödjer verksamheten, den är av hög kvalité och certifierad enligt Svanen, EU-blomman eller möbelfakta som värnar om miljö, kvalité och socialt ansvar. Runda organiska former, hjulförsedda rumsavdelare, ljudabsorbenter och ljuddämpade bordsytor bidrar till en mjuk och harmonisk miljö som inspirerar till lek och ny kunskap. Valda produkter har lång livslängd och är möjliga att komplettera över tid. Likvärdighet med andra förskolor har också prioriterats för flexibilitet och god ekonomi.