Sandbyhov Sporthall

2018-09-05T09:10:14+00:00

Sandbyhov Sporthall

Publika/kommersiella

I utvecklingen av före detta vårdområdet Sandbyhov får Norrköping en ny sporthall med tillhörande fritidsgård. Hallen kommer dagtid husera skolidrott. Den tillhörande fritidsgården ligger nära kringliggande skolor och nyttjas dag och kvällstid.

  • Plats Sandbyhov, Norrköping
  • Beställare Norrköpings kommun
  • Genomförande 2018 - 2019
  • BTA ca 3600

Hallen har en idrottsyta på 46 x 24 meter med 8 omklädningsrum i direkt anslutning till planen. Läktaren rymmer ca 200 åskådare.

Via fritidsgårdens entré tar man sig upp till plan 2. Här kommer man direkt in i den öppna caféytan med stora ljusinsläpp. Ett stort rörelserum med omklädningsrum ger möjlighet till dans och aktivitet. I ateljén och musikstudion finns möjligheter att ge utlopp för kreativiteten.

Byggnadens fasad är indelad i en artikulerad sockelvåning av gabionkorgar fyllda med lokalt bruten granitsten och en övre fasaddel som är beklädd med plåtkassetter i slätt och perforerat utförande som betonar volymens indelning.